Dit is wat de deelnemers van de gemeente Krimpenerwaard in december 2018 van de tweedaagse training: "het goede gesprek, oplossingsgericht samen-werken" vonden:

"Leuk en gevarieerd!"

"Doen!, heel leerzaam, goed te gebruiken in werk en privé"

"Ingeborg is een ontzettend leuk mens, die ook op een leuke en enthousiaste manier vertelt hoe je het beste kan handelen/communiceren"

"Ik zou nog wel meer keren bijeen willen komen!"

"Fijne vormgeving van informatie/theorie en praktische toepassing"

"Iedereen zou zo'n training moeten krijgen. Het geeft inzicht en meer kennis. Draagt bij aan de dienstverlening van onze inwoners. Bedankt Ingeborg!"

 

 

 

 

 

In deze jachtige tijden, waarin alles lijkt te draaien om snel en meer en vooral de klok ons voortdurend op de hielen zit, is het bijzonder verfrissend om een boek te lezen over tijd als een ruimte om te overdenken, je klaar te maken voor het geschikte moment en dan ook juist alert te zijn om het juiste moment optimaal te benutten en de juiste beslissingen te nemen. Kortom, het Kairos moment. Kairos, de griekse god van het geschikte moment wordt mooi beschreven in het boek van Joke Hermsen: "Kairos, een nieuwe bevlogenheid". Een absolute aanrader om juist in deze hectische tijden de ruimte op te zoeken om te overdenken, voor te bereiden, tot rust te komen en op te laden voor het geschikte moment.

Na slow cooking nu ook een pleidooi voor "Slow Leadership"!

De dag van de adviesvaardigheden van PMB te Amsterdam op 24 september 2018

Namens Exelix -een trainings/coachingsorganisatie gespecialiseerd in personal development en teambuilding- heb ik samen met Liesbeth van Hees (trainer/directeur van Exelix) een heerlijk programma verzorgd voor de ca. 30 adviseurs van het Project Management Bureau van de gemeente Amsterdam. ANNA (Altijd Nagaan Nooit Aannemen), Hoe om te gaan met weerstand, visual thinking, zomaar een greep uit de onderwerpen die voorbij kwamen. Veel practische kennis, oefeningen, tips en tools en een heerlijke dag met elkaar met veel humor en een glimlach op ieders gezicht bij het afscheid nemen. Dat smaakt naar meer!

Ingeborg Smal
Schoolstraat 78
1404 JV Bussum
06-53251720
ingeborg@ingeborgsmal.nl
Kvk nr. 32167443